.
Fatih Belediyesi İlçe meclisi 20 Ekim 2009 Bütçe görüşmelerini izledik, Genelde Fatih belediyesi yakın takibimizde olmasına rağmen sayısal bazı verilere ulaşmamız zor olmakta hatta bazı durumlarda imkansızlaşmaktadır.
Belediyemizin Fatihte 100.000 oyla seçimleri kazanan AKP, yerel medyaya olduğu gibi demokrasi gereği 75.000 seçmenin tercih ettiği CHP'lileri, 30.000 seçmenin tercih ettiği SP'li meclis üyesi arkadaşlarını da yok saydığının farkına vardık.
İlçe meclisinde sayısal çoğunluğun  getirdiği aşırı kendine güven ve muhataplarına saygısızlığı AKP'li meclis üyelerinin verdiği cevaplardan anlamış olduk.
CHP ve SP meclis üyelerinin Doğrudan başkan M. Demir'e sorduğu bazı soruları Başkandan başka AKP'li meclis üyeleri cevap vermeye çalıştı, Sayın Demir susmayı tercih etti. AKP Meclis üyelerinin cevapları ise Fatih halkını temsil etmekten çok uzaktı, samimiyetsiz ve alaycı bir üslupla, konuya değil demagojiye açık laf sataşmaları şeklinde olmasını buradan Fatih seçmeni adına kınıyorum.
Muhalefet konuşma sırasında SP'li meclis üyesinin yok görülmeye çalışılması, SP'li üyemizin ise Fatih halkından önce kendi mağduriyetlerini ilk planda dile getirmesi enteresandı.
Başkan M. Demir cevabını beklediğimiz sorulara cevap vermezken, yerine izinsiz kalkıp görüş bildiren AKP'li meclis üyeleri meclisi bir kahvehaneye çevirirken lütfedip sorulara "GEREKEN CİDDİYETTE" cevap vermeye tenezzül etmediler.

2009 yerel seçim sonucu ilçe meclisimizi şenlendiren bilhassa AKP'li üyelerin Fatih halkının medeniyetini, kültürünü,  duyarlılığını temsil etmediğini görerek çok üzüldüm, ne yapalım dayatmacı demokrasi bu tabloyu oluşturuyor, Seçmen hiç tanımadığı kişilere oy vermek mecburiyetinde kalıyor. Egemenler ise vasıflarına değil de kendilerine yakın olanları listelerin  başına koyduğundan ortaya bu tablo çıkıyor.

20 Ekim 2009 Bütçe görüşmelerinde CHP gurubu adına konuşan Sayın Soner Özimer'in mecliste yaptığı konuşmanın tamamını aşağıda bilgilerinize sunuyoruz.

2010  YILI   BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ    (Gereken selamlama konuşmasına müteakiben)

          2010  Avrupa kültür başkenti adayı İstanbul  ve İstanbul’un   odak noktasını  oluşturan Tarihi yarımada Fatih’in  bütçesini tartışıyoruz. Bugün  burada  İstanbul un  En kalabalık , En yerleşik en kentli insanlarının yaşadığı ilçemizin Bütçesini konuşuyoruz.. Sorunları azalan değil her geçen yıl sorunları artan çekim merkezi ,  cazibe merkezi olan değil göç merkezi olan ilçemizin bütçesini konuşuyoruz.

      Evet geçen sene 115.000.000.- TL olan bütçe bu sene yaklaşık  % 25 artışla  145.000.000.- TL ye çıkartılmıştır  yani  belediyenin gelirlerini  % 25 arttıracağını söylemesi demektir. Peki sayın belediye başkanı gelir artırımını  nasıl başaracak????  Kapalı Çarşı da ki tezgahlardan mı ?? Yada  Eminönü'ndeki kaçak katlara kesilen cezalardan mı ?? veya yıllık verilen ruhsatlardan mı ??  yada karşılayamayacak böylece müdürlükler bütçede gözüken bir çok harcamayı yapamayacaklar mı??…

 Geçen seneki  bütçenin ağustos ayı gerçekleşme oranı  % 50 gibi yani yıl sonunda %70 /80  olur herhalde  peki, bu 145.000.000 gerçekleşir mi??  hep beraber görüceğiz..

        Bu ilçenin gerçek belediyecilik hizmetine ihtiyacı var. Yatırıma daha çok ihtiyacı var  Bütçede  yatırıma ayrılan pay  % 17   dir.     

Bütçenin  % 25 i temizliğe ayrılmış.. yani  35.000.000.- TL  çevre belediyelere baktık örneğin Bayrampaşa temizliğe 15.000.000.- TL ayırmış. Peki bu kadar fazla bütçe ayrılmış vatandaş  memnun mu? ..Yıkanıp süpürülen yerler şimdi süpürülmüyor.. Eminönü turistik yer eskiden yıkanan yerler artık yıkanmıyor.Eminönü halkı üvey evlat muamelesi  görmekten bıkmış ..Cankurtaran ı gözden çıkarmışsınız temizlik hizmetleri aksatılıyor  birde şu çöp toplama saatlerini bir türlü ayarlayamadınız Örneğin Historia nın arkası (Dirim sokak ) bir çok telefon geliyor çöpler gece 3 te toplanıyor bütün mahalle ayakta Bütçenin ¼ ü  Temizliğe çok yüksek para ödeyerek kötü hizmet alıyoruz sayın DEMİR..

ZABITA  MÜDÜRLÜĞÜ

Zabıta   müdürlüğündeki müteahhitlik hizmetlerine ayrılan kalem  1.500.000.- TL yani  sözleşmeli zabıtalar var ya (Kanunen yokta  bizim belediyemizde var) işte bunlar için ödenecek ücret  1.500.000.- TL  kaç kişi 26

Peki  İşetme müdürlüğünde özel güvenlik alımı için ayrılan pay ne kadar  1.350.000.- TL  peki orada  kaç kişi var   65 kişi  Taşeron firmalara çok para veriyoruz temizlik gibi..

 Hazır zabıta  müdürlüğüne değinmişken buradaki personele değinmeden geçmeyelim 

Nedir bu zabıtaların sizden çektikleri kimini  hayvan barınağının orada sur dibi nöbeti tutturursunuz ki bunun içinde komiserlerde var kimini saray meydanında veya hastahane önünde… zabıta olarak  yıllarca  çalışan bu kişiler komiser olmuşlar .. hatta saat 15.00 / 23.00 arası  saat 23 ten gece 11 den sonra evine git bakalım nasıl gidersen  karşıda oturuyorsan  vasıta yok yandın…    

       Biri var Komiser yardımcısı, NAZIM DEMİRTAŞ  6 senedir 15.00 23.00 ceza görevi almış 6 sene suçluysa cezalandırın ama unutmayın sizler gibi düşünmemek şuç değildir..

İzinleri   kullandırtmıyorsunuz vizite kağıdı vermiyorsunuz  bu konuda bir çok beyan var  daha olmadı  yemekhanede dövüyorsunuz  işte elimizde raporlar var….

    Dövmek deyince bir zabıta komiseriniz var özel seçilmiş her halde Lalelide tezgah açmış diye 13 yaşındaki bir çocuğu hastanelik ediyor  bu nasıl zihniyet Allah aşkına??  İstediklerine tezgah açtırıyor istediklerine açtırmıyor.. Bu performans değerlendirmelerini dayak olayına göre mi yapıyorsunuz…  Sahi Çalışanlara 6 ayda bir verilen Performans ücreti kimlere verilmekte, listenin meclise ibrazını talep ediyoruz.

   Zabıta hizmet personeli` adıyla işe alınan `taşeron` zabıtanın, zabıta memurunun görevlerini yapamayacaktır.

       Eminönü nden gelen personele üvey evlat muamelesi yapılmaktadır İşçi ve memurlara çok iyi davranıldığından olsa gerek yaklaşık 200 kişi Fatih belediyesini bırakmış..  ( Yani kaçış sadece  Fatihten kaçan fatih halkı değil  Belediye başkanının tavrından , davranışlarından  çalışanlar kaçıyor )  Emekliliğe zorlananlar dahil hani amaç başkanın söylediği gibi gençleştirelim falan değil  amaç yandaşlarla çalışmak dedik ya benim gibi düşünmeyen olmasın mantığı.. İşte bu mantık ramazanda yemek çıkarmaz yiyene kötü gözle bakar, kendi gibi düşünmeyenlere 15.  //  23 nöbet tutturur izinlerini vermez, servis sağlamaz 1940 lar nazi Almanya sı gibi. Benim adamım olsun diye adam çalıştırılmaz, tecrübeden faydalanılır,  mesleğine uygun yerlerde insanlar çalıştırılır. Geçen, belediyeden biri anlatıyor su ürünleri mezunu biri varmış ben tanımam ,Pazar tahtalarını ölçümde kullanılıyormuş bu ne perhiz ,bu ne lahana turşusu derler adama yahu balık hali bizim ilçemiz sınırlarında yararlansana ondan yok olmaz..

İMAR

İNŞAATLAR  : Gelirler kaleminde belki yeri yok ama biz biliyoruz ki Fatih tarihi yarımada aynı zamanda bir inşaat cenneti  özellikle Eminönü  yenileme alanları dışında vatandaşların kendi kendine yeniledikleri var, inşaatların çoğunda önünde asılı olması gereken  tanıtıcı tabelaları zaten  bulamazsın, bunları meclise getirip soramazsın, sorarsan Faruk bey çıkar kardeşim niye soruyorsunuz , mıntıka mühendisi gibi çalışıyorsunuz bak önergenizi başkanlığa havale etmem ha diye aba altından sopa gösterir ..Bizde ya biz denetim yetkimizi kullanıyoruz deriz denetim yetkisi demişken sayın başkan  meclis açıldığından beri muhtelif konularda   yaklaşık olarak …35……. Adet yazılı ……8……adet  sözlü önerge vermişiz ve şimdiye kadar hiçbirine cevap verilmemiş bu sizin demokrasiye bakışınızı bir kez daha ortaya koyuyor..Kendinizden başkasının düşünce ve görüşlerine saygı göstermediğiniz gibi kanunen de suç işliyorsunuz

Yeni seçim döneminde başkanlık makamına, CHP Meclis grubu ve CHP meclis üyeleri olarak münferiden yazılı ve sözlü olarak verilen soru önergelerine, başkanlık makamı cevap vermemiştir. 5393 sayılı yasanın 26. Maddesinde, belediye meclis üyelerinin bilgi edinme ve yürütmeye soru yönelterek cevap alma hakkı verilmiş olduğu açıkça belirtilmektedir. İvedi olarak tarafımızdan verilmiş olan soru önergelerinin cevaplandırılması için gereğinin 5393 sayılı yasa nezdinde yapılması ve önergelerimizin cevaplanmamasından dolayı 1. Defa Tekiden başkanlık makamını uyarıyoruz. 

        Bilginiz olsun  ikinci suçunuzu da  Kent Konseyini hala oluşturmadınız  biliyorsunuz kanunen meclis açıldıktan sonra 3 ay içerisinde kent konseyini oluşturup toplantıya çağırmanız gerekiyor..  03/07/2005   tarihli Yönetmelik şu şekilde  5393 sayılı  belediye kanunun  76 maddesi gereğince Kent konseyleri belediye teşkilatı olan yerlerde  mahalli idareler seçimlerinin ilanını takip eden  üçüncü ayın ilk haftasının ilk mesai günü 8. maddede belirtilen kişi ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile kurulur denilmektedir

 Ama eleştirilere açık olmayışınız Kent konseyini toplantıya çağırmanıza engel oluyor..

Neyse inşaatlara dönelim evet ne hikmetse bu inşaatların hepsinin muhakkak bir çatı arası var.  Örneğin elimde gördüğünüz resim Zeyrek Mah Şebnem sokak  ve kaçak olan katta sayın demirin resmi asılı vatandaş yolu bulmuş kaçak katı yapıyorsun sonra başkanın resmini asıyorsun kolaysa biri gelsin yıksın hoş şimdiye kadar hiçbir kaçak kat yıkılmamış ya Çatı arası dubleks leriyle meşhur bir belediye  tarihe geçiyorsunuz..

Tarih demişken sayın başkan :

Sultanahmet

Sedefkar Mimar Mehmet Ağa yı  tanırmısınız bilmem ben size anlatayım Sultanahmet camisi  mimarıdır. Sultanahmet camisi nin batı kapısına bir demir yaptırmıştır buradan başınızı eğmeden giremezsiniz  aman dikkat edin sizinde boyunuz uzun hani bir gün yolunuz düşerse başınızı eğerek geçin.Buradan geçerken devrin  padişahları dahi  başlarını eğerlerdi.. Bu kadar önemliydi bu cami ya meydan  üç imparatorluğa başkentlik yapan  ve bu imparatorlukların izlerini taşıyan bu meydan  Sultanahmet camii, Ayasofya  Dikilitaş  yılanlı sütun Alman çeşmesi sadece Müslümanları değil tüm insanlığı çağıran bu meydanın ramazanda piknik alanına dönen bu halini , sucuk kokularını, tantuni yi , döner kokularını  peki ya waffle   isterdim ki belediye başkanın orada olduğu bir zamanda  Sedefkar Mimar Mehmet ağa çıksın gelse sizi tebrik etse dese ki,  buraya bu eserleri yapmayı düşündük, ama burayı piknik yerine çevirmeyi düşünemedik.Burayı başkent yapmayı düşündük ama kasaba çayırlarına çevirmeyi düşünemedik 2010 u böyle karşılıyorsunuz bravo dese…

Hazır ramazana değinmişken  sormadan edemeyeceğim  bu Ramazan kumanyaları dağıttınız Tır Tır  Çarşambada deponuzda geçen güne kadar hala 1000  lerce  koli duruyordu merak ettik.. Fatihte yardıma muhtaç ailemi bitti ?? yoksa  AKP liler mi bitti  ??? yazık kurtlanacaklar orada milli servet..

  Bakın Mevlanekapı  da  Gariban ailelerin  özürlü çocuklarını gönderdiği bir okul var  Mevlanekapı Eğitim Uygulama okulu  buraya  yemek  veriyordunuz şimdiye kadar  ama bu yıl vermemeye  başlamışsınız  tıpkı  olay yeri incelemedeki polisler gibi.. Gelin bu okula o elinizdeki fazla kumanyalardan yemek yapıp vermeye devam edin .. Hep kendinizi düşünmeyin..  Ramazandaki iftar çadırlarına da saygımız var verin helal olsun ama Müslümanlık bir ay mıdır diye sorarlar insana yoksa bu özürlü çocuklara verilen yemekte ramazandaki kadar reklam yapamıyor musunuz.. Bakın Seçim zamanında 212 proje kitapçığı dağıtıldı bu kitapların ihalesi ne zaman yapıldı??  parası nereden ödendi?? Ben söyleyeyim Basın yayına 2009 da ayrılan pay 1.381.800.-  peki 30.09.2009 a kadar harcanan 1.830.000.- yani bez afişlerinize broşür basımınıza ayırdığınız pay tabi bu gözüken bütçede diğer aktarımları söylemiyorum.. Yani Seçim kampanyasını Fatih Belediyesinin olanaklarıyla götürdün şimdi özürlü çocukların yemeğini kesiyorsun..özürlü çocukların yemeğini kesmeyi hangi belediyecilik hangi Müslümanlık anlayışına sığdırıyorsun..

YİNE  2010 ‘a gelelim..

   Şöyle turistik yerleri bir gözümüzün önünden geçirelim..

KUMKAPI  ;Belki siz bilmezsiniz ama ülkemizi ziyarete gelen hemen her turist Kumkapı ‘yı bilir  bir eğlence merkezidir Kumkapı  peki Kumkapı 2010 ‘ a hazırmı …Kumkapı da  tarihi yerlere yapılan ilavelerle  tarihi doku özelliğini yetirmiştir. Kumkapı da otopark sorunu Fatih in her yerinde olduğu gibi devam etmektedir. Çığırtkanlar sadece turistleri değil  yoldan geçen herkesi  rahatsız etmektedir.  Evet Kumkapı  ,Samatya  belki içki içilen mekanlardır ama  Fatih in bir yüzüdür aman burada içki içilmektedir biz sahip çıkmayalım dersiniz ama  Turist eğlencede ister bir iki kadeh şarapta içsin ister..

YEDİKULE SUR DİPLERİ:  Tutalım ellerinden turistleri şöyle bir dolaştıralım 2010 kültür başkentinin gözbebeğinde Kumkapıyı ve Samatya yı gezdirdikten sonra çıkalım  Yedikule’ye O mis gibi kokan  Hayvan barınağı önüne dökülen  tonlarca molozu görsünler isterim  o molozları oradan  kaldırmasınlar diye nöbet tutturulan siyasi görüşü sizden farklı diye orada boşu boşuna bekletilen zabıta komserleri ve zabıtaları görsün isterim.  Bu zabıtalardan oysa Kumkapı ,  Samatya Sultanahmet Fener Balat ‘gibi yerlerde turizm zabıtası olarak faydalanmakta yarar vardır deseler size .Oradan Silivri kapıya doğru geçerken  çöp arabalarının park ettiği ve onların yıkandığı  yerleri görsün isterim   halkın şikayetlerini dinlesinler geceleri çöp arabalarının gürültüsünden uyuyamadıklarını da onlara anlatsınlar isterim topkapı ya geçip  çivi çakmanın bile yasak olduğu yere sizin zamanınızda dikilen o muhteşem  Topkapı sosyal tesisini görsünler isterim  siz çıkın onlara benim halkım yapamaz ama ben istediğim yere inşaat yaparım diyin.

Oradan Sulukule ‘ye insinler sulukule nin  şu halini görsünler eskisini bilen eskisini arar hale geldi adeta moloz yığınlarıyla yıkık bir kent  hatta yıllardır söz verip açamadığınız o spor A.Ş. nin içinde bulunan yüzme havuzuna belki giremezler ama hemen yanında o bizim eski fen işlerinin olduğu yerde açılan büyük çukur içinde oluşan doğal havuzu görünce ne kadar şaşıracaklardır yemyeşil derin bir suyla kaplı olan doğal havuz pislik hayvan leşleri ile nasıl görünür onlara kimbilir..

 Ya Çarşamba çukurbostan içerisine yapılan iki katlı kaçak bina  Tarihi aspar sarnıcındaki görüntü turistleri çok şaşırtacaktır..

   Peki ya  işinize gelen seyyar satıcıları  uzaklaştırıyorsunuz ama ayni duyarlılığı şu büfe olarak hizmet eden tarihi sebillere  sunmuyorsunuz hepsinin camlarında ilanlar  tarihi kapatıyorlar ama onlarda sizden örnek alıyor olacaklar herhalde  2010 kültür başkenti ilanınız övündüğünüz  tarihi zeyrek sarnıcının önünde dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yoktur  ilçe belediye başkanının kocaman bir resmi 2010 u sunuyor  soruyorum size turist sizin resminizi mi görmeye gelecek yoksa tarihi zeyrek sarnıcını mı  ?? Bu reklam panosu  kaç senedir Zeyrek sarnıcının önünde duruyor.

FENER BALAT  Hazır  Zeyreğe gelmişken Fener ve Balat a da değinmeden geçmeyelim  Sulukule den bahsettik ayni trajediyi Fener ve Balat tada yaşayacağız.  Bizler Sulukule ‘yi Sulukule de yaşayan Romenleri, turizm ile tanıtsın oraları eğlence merkezi yapsın insanlar çalıp eğlensin,  ispanyanın endülüsü olsun. Tangosuyla meşhur Arjantin , Samba sıyla meşhur  Brezilya gibi olsun derken sayın demir Dünyaya Sulukule yi  Rant projeleriyle, sürgün projeleriyle  ,asimilasyonlarla  tanıttı buradaki Romen vatandaşlarımızı öyle bir dağıttı ki kimi taşoluk ta kimi tuzlada  dedikya nazi Almanyası gibi gidin görün Sulukule yi savaştan çıkmış kent gibi. Şimdi o yıkıntılar  içinde gece tinerciler barınıyor..Nasıl içinize siniyor mu oradaki yurttaşlara ve oraya yaptıklarınız???

       Evet bizler  Fener ve Balat ın aynı akibete uğramasını istemiyoruz  İstiyoruz ki  fener ve balat ruhu buradaki vatandaşlarımızla yaşasın. İstiyoruz  ki Fatih belediyesi buradaki tarihi tüm insanlığın kullanımına açan bir belediye olarak tanınsın ve  yine istiyoruz ki vahşi kapitalist sermaye Fener ve Balat ı oradaki vatandaşın elinden çekip almasın ama ne yazık ki buradaki Rant projesinde ,  Çalık grubunun başında oturanların  ülkemizi yöneten kişilerle akrabalık bağının olması ,orada mücadele veren beni evimden ayırtmasınlar diyen bir avuç insana üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. söyledik ya  vahşi kapitalist sermaye yani parası olanlar buraya elini atmıştır bir kere, belki henüz proje yoktur fakat Otel yerleri konuşulmaktadır  Balat sahilinde nereye yapalım diye , yada  Ayşe nine  Mehmet amca ne yapar diyen yoktur , ama kimin evi daha güzel yerdedir onu nasıl ucuza kapatırız ın pazarlıkları sürmektedir. Benim vatandaşlarıma gariban halkıma tebligatlar yağmaktadır yağmur gibi.. Bilirmisiniz devletin evinize yıllarınızı verdiğiniz kah mutlu olduğunuz kah üzüldüğünüz bu semtlere el koyması sizi ve komşularınızı hiçe sayarak buraları zengine peşkeş çekmesi  nereye kime verildiği bile belli olmayan 230 trilyon bedelin bu topraklar için fiyat  biçildiğini. şimdi yat limanının yerinin bile kağıt üzerinde belirlendiğinin öğrenilmesinin burada yaşayan halkımızca ne kadar zor olduğunu.Bilir misiniz?.

HISTORIA

Hıstorıa ile ilgili bugüne kadar sorulan hiçbir soruya yalın , net, anlaşılır bir cevap alamadık Ortaklık yapısı büyük bir muamma dır.. Soruyorum size Hıstorıa da Hissesi olduğunu iddia eden bir vatandaş a  Fatih ‘te kaç inşaat ruhsatı verilmiştir.??

Kira  ihale şartnamesinin  19. maddesinde ek tesisler için    “İdarenin veya ilgili birimlerin izni ile yapılacak ek tesis ve tadilatın  kira hitamında bir bedel  karşılığı olmaksızın belediyeye intikal eder “ denilmiştir historia yapıldıktan sonra  bir çok ilave dükkan açıldı mısırcılar şekerciler kafe parfümcü bijuteri gibi peki bunların kiralarını kim tahsil ediyor ???? 

 Historia'nın  iskanı var mı en son kat tüm Fatih ‘in kanayan yarası olan çatı katları gibi yoksa

kaçak mı??  Çatı arası dubleksleriyle meşhur bir belediye

DEPREM : Bütçede Depreme yönelik hiçbir harcama kalemi yoktur . Hiçbir pay ayrılmamıştır. Her halde Sayın Demir depremin olmayacağını garanti altına almıştır. Geldiği günden beri bize yer altını inceledik  şu kadar trilyon verdik deyip duruyor.. Yer altında ne buldunuz sayın demir neden bunu vatandaşla paylaşmıyorsunuz Vatandaş soruyor kaç ev yıkılacak diye neden masanızın üzerinde duran raporları açıklamıyorsunuz… Bunca yıldır neden bir önlem almıyorsunuz o yerin altına gömdüğünüz yandaş şirketlere verilen paralarla bir mahalle kurtarsanız fenamı olurdu ??  İşte böyle yandaş ihaleler yüzünden paranızı hoyratça harcayan sadece siz değil B. Şehir belediyesi de  zor durumdadır Asfalt dahi dökmekte zorlanır hale gelmiştir.. 

---- Grup odasının eksikleri halen sürmekte   hala bir dolabımız ve telefonumuz mevcut değil

----Bütçede Fasıllar arası aktarmalar yapıldığı için rahat bir bütçe yapılmıştır..sıkıştığı zaman meclisten nasıl olsa izin aldığı için

----Komisyonlarda 4 + 1                  3+2 olması gerekir

-----Vakıf Guraba hastanesinin bahçesi için   11.04.2009 tarihinde dedinizki Fatih halkının hizmetine sunacağız yani burayı sizin yaptığınız gibi lanse ettiniz oysa parkı sadece hastane çalışanları ve hastalar kullanacak sizler araç verdiniz ama ihaleyi vakıf yapmış  Başkasının yaptığı şeylerle övünmeyi ne çok seviyorsunuz sayın başkan.

-----Başkan Yardımcılarına Telefonla ulaşmak çok zor   bizler meclis üyesi olarak ulaşamıyoruz vatandaşın işini yaptıramıyoruz.Vatandaş nasıl ulaşır nasıl iş yaptırabilir.?

AKP 100.000 oy almış biz 75.000 oy almışız vatandaşın işi için uğraşıyoruz ama telefonlarımıza bakmıyorsunuz??                                                                                                          

Bu bütçe Fatihin ihtiyaçlarını karşılayamaz  Bu bütçeyle Fatih belediye başkanının sorunları çözmeye yönelik bir bütçe hazırlamadığını ,yaşadığı yerden uzak olduğunu ve rutin bir belediyecilik anlayışıyla Fatih in yönetileceğini görüyoruz. Yani yine tekel bayileriyle uğraşılacak ,Pazar esnafıyla uğraşılacak, belediye başkanının resimli pankartları asılacak ama Fatihin ihtiyaçlarına yönelik bir tek yatırım yapılmayacak. Belediye binamız gibi yapılan yatırımlar Büyükşehirin de para sı bittiğinden  yani para yokluğundan yarım kalacak.

CHP Grubu adına hepinize saygılar sunuyorum..
Sayın Soner Özimer'e bu sunumundan dolayı teşekkür ediyoruz.
Behlûl Dane fatihten@gmail.com

 

 

YORUMLAR: