Yine anne istavritler, HAVYARINI DÖKMEDEN, katledilecek.

Bilinçsiz, Kuralsız, Vicdansız avlanma nedeniyle başta uskumru olmak üzere pekçok balık türünü yok ettik, Halen ders alamadık yok etmeye devam ediyoruz

Yine anne istavritler, HAVYARINI DÖKMEDEN, katledilecek.
30 Eylül 2014 - 20:35

 

Bakın bu fotoğraf, 25 Ağustos'da çekildi, istavrit havyarını henüz dökmedi, çok yakında dökecek, ama 01 Eylülden sonra av sezonu açılıyor.

Geçen yılda, önceki yılda havyarını dökmeden avlanma başlamış, tezgahlar havyarlı istavritlerle dolmuş ve yeni nesil istavritler yok edilmişti. 

 

İlginc olan bir tespit var; İstavrit kendi neslini korumak için nerdeyse bebek boyutunda havyara girmeye basladi, ama bir türlü insanoglu duymuyor ve ISTAVRIT yok ediliyor.

Lütfen bu haberi paylasin, bir duyan olsun, Av sezonu 1 Eylul yerine15 Eylülde açılsın. 

DİREN İSTAVRİT! seni seviyoruz.

 

Balıkçılar için 15 Nisan'da başlayan genel av yasağı, gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül'de, trol yöntemiyle avlananlar için 15 Eylül'de sona eriyor.



Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın, su ürünleri avcılığıyla ilgili düzenlemeler yaparken bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususları göz önünde bulundurduğu ifade edildi.

 

-"2014-2015 BALIKÇILIK SEZONUNUN BOL VE BEREKETLİ OLMASINI DİLİYORUZ"-

 

Su ürünleri avcılığında tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından bazı yasak ve sınırlamalar ile balıkçılara yükümlülükler getirildiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Balıkçılar, faaliyetlerini Ticari ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre yürütmelidirler. 

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesi bakımından, avcılıkla ilgili getirilen kurallara uyum büyük önem taşımaktadır. 

Getirilen düzenlemelere uygun avlanmanın temini için Bakanlık olarak denetimlere, geçmişte olduğu gibi, tüm imkanlar seferber edilerek, yeni sezonda da artırılarak devam edecektir. 

Bunun için her türlü teknik ve altyapı önlemleri alınmıştır. 

Balıkçıların bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından önem taşımaktadır. Denizlerimizde yapılan gözlemler ve yürütülen araştırmalara göre, bu av sezonunun verimli geçmesi beklenmektedir. 

Balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle üretilen ve insan beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde, erişkin insanların sağlıklarının korunmasında ve sürdürülmesinde sayısız faydaları olan su ürünlerinin, sezonunda halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyoruz. 

2014-2015 balıkçılık sezonunun balıkçılarımız için bol ve Bereketli olmasını diliyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum