Yediklerimiz İçtiklerimiz içinde neler var

Bir çok kişinin bunlar olmadan kahvaltı yapmam dediği gıdalara gir göz gezdirelim Belediyeler, Sağlık bakanlığı, Tarım bakanlığı denetimlerinde ilan edilen verilere göre Et ürünlerinde yoğun tağşiş yapıldı belge ve markaları ile haber oluyor.

Yediklerimiz İçtiklerimiz içinde neler var
13 Haziran 2016 - 04:35

Ülkemizde binlerce Domuz çifliği var, Yoğunlukla çöp-yemek artıklarıyla besleniyorlar, AB Tarafından sıkı korunan bu sektöre yerli yaptırım getiremiyoruz, Üretim-Tüketim takibi zorunluluğu AB vetosuyla yasaklanmıştı.

Mevcut imalatın %5'i ihraç edilemeyen sektör yoğun üretimini nerede tüketiyor.?

Domuz konusunda takibat yapmak isteyen belediyelerin uyarıldığı AB ile ilişkilerimizi bozuyor uyarıları aldığını medyadan takip ediyoruz.

Bizimde İBB ye yaptığımız müracaatlar masabaşı hazırlanan cevaplarla geçiştirildiğine tanık olmuştuk.

Yoğun Domuz yediriliyoruz, Domuz İç yağlarının sıvılaştırılarak bitkisel yağlara katıldığına şahit oluyoruz, Bu yeni değil, 45 Yıl evvel Meşhur markalardan birinin fabrikası evimin karşısındaydı ve kamyon tekeri gibi katı yağlar Ayçiçek yağ fabrikasına getirildiği imalata katıldığını görerek büyüdük aslında.

 

Domuz eti ve ürünleri konusunda oldukça fazla tağşiş olduğunu biliyoruz, Fakat denetlemenin şimdiki şartlarda imkansız olduğunu da biliyoruz. AB ye girme hazırlığı yapılan günümüzde böyle ayrımcılıklar suç sayılıyor. Ya bu AB davasından vaz geçeceğiz, yada Domuz yemeye devam edeceğiz....

 

Yağsız peynirlerin Sütle değilde Peynir imalatı artığı Peyniraltı suyu kullanılarak yapıldığını kaç kişi biliyor. Normalde sütten çok ucuza satılmasının sebebi süt kullanılmamasından kaynaklanmaktadır. Süt atığı olduğu için içeriğinde besleyici vitaminler vardır ama peynir değildir

 

Toplum olarak en çok şahit olduğumuz şarküteri hilelerini  sıralayalım.

%100 dana eti diye satılan ürünlere;

 

Tırnaklı hayvan (at , eşek)  etleri,

Kümes hayvanlarının derisi , tavuk bağırsağı , taşlık ve kıkırdağı,

Büyük ve küçük baş hayvanların akciğer , böbrek , karaciğer gibi sakatatları,

Kasaplarda kalan atık et ve kemik parçaları,

Temizlenen  etlerden kalan sinir ve derilerden kalan atık  etler

Müslümanlar için haram olan Domuz eti

Hatta martı , güvercin gibi kuş etleri  katıldığı yapılan denetimlerde tespit edilmiştir.

 



 

Elbette katkılar bu kadar değil.  Sucuk , salam , sosis gibi ürünlere daha çekici göz alıcı pembe ve kırmızı rengi vermek için kimyasal katkı maddeleri , nitrit ve nitrat katılıyor. Nitrit ve nitratın fazlaca tüketilmesinin kansere neden olduğu bilinmektedir.

 

 



 

Gıda maddelerinin tamamına yakınında koruyucu maddeler kullanılır oldu. (Gıda Zehirleri) Koruyucu maddelerin en fazla bulundu gıdalar sucuk , salam , sosis, pastırma , köfte, Süt ve Süt ürünleri, et ve et ürünleridir. 

Koruyucu maddeler zehir olduğu için öncelikle Al yuvar, Ak yuvar, Trombosit gibi kan hücrelerini, Faydalı barsak kurtları öldürmektedir. 

Bu nedenle bağışıklık sistemini bozduğu ve buna bağlı olarak Kansızlık, Gıda alamamak, romatizma , eklem ağrıları ,sedef , egzama , bronşit , astım gibi rahatsızlara neden olur.

 

Ayrıca içerisine konulan bozulmuş etler , sakadat ve katkı maddeleri gıda zehirlenmeleri ile alerjik reaksiyonlara da sebep olmaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum