Süleymaniye yenileme projesi revize ediliyor

Fatih belediyesi 2008 yılında başladığı Süleymaniye yenileme projesini sık sık değiştiriyor Neden? Fatih belediyesi koruma ve Yenileme kurulları üzerindeki Hukuki-şahsi hakimiyetini arttırdıkça ÜST KURUL OLMAKTAN Çıkan Koruma-Yenileme kurullarında, önceleri gündeme getiremedikleri projeleri rahatça gündeme getirerek sorunsuz geçiriyorlar. Üzerinde yeterli araştırma yapılmamış yeni projelerde pek çok hukuki yanlış doğal olarak ortaya çıkıyor.

Süleymaniye yenileme projesi revize ediliyor
03 Şubat 2016 - 17:32
Fatih Süleymaniye Yenileme Projesi Daha Kaç kere Revize edilecek?

İBB ve Fatih belediyesi bunu hep yapıyor, Çünkü mağdur olan vatandaşlar burada ilan edilen acele kamulaştırma aleyhine açtığı davaları kazanıyorlar, Belediye projeyi revize ettim bahanesi ile kararında ısrar ediyor, Dava kazanan mülk sahibi tekrar dava açmak zorunda kalmış oluyor, Sonunda bezginleşerek kaderine razı oluyor... Bıktır-Bezdir taktiği



Önce bir kıyamet..! (Kamulaştırma) projesi ilan ediliyor, Mülküm elimden yok pahasına alınacak endişesine kapılan vatandaş mevcut değerini bulduğu bir müşteriye mülkünü satarak Fatihten ayrılıyor.

Satın alanlar doğru yada yanlış bilgilendirilerek, gelecekte buralar Turizm+Ticaret+Konaklama alanı olarak çok büyük değer kazanacak diye inanmış.

Eski mülk sahibi Vatandaş bilmiyor ki Fatih'in geleceğinde uygulanacak RANT projeleri ile bu mülkler 15-25 misli değer kazanacak.

 

FATİH BELEDİYESİ ÖLÜMÜ GÖSTERİP HASTALIĞA RAZI EDİYOR

 

Şubat 2016 Meclis gündeminde Süleymaniye yenileme projesinden gelen kötü kokuları CHP meclis üyesi Coşkun YEŞİLYURT ortaya koydu, AKP meclis üyesi, işmar komisyon başkanı  Bora SELİM cevap vermeye çalıştı

Fatih belediyesi 2006 yılından beri İlçede hayata geçirmeye çalıştığı Yenileme projeleri için büyük bedellerle yaptırdığı projeleri, Daha hayata geçirilmeden devamlı revize ediyor.

Şubat ayı 2. oturumunda konu CHP meclis üyesi, İmar komisyon üyesi Sayın Mim. Coşkun Yeşilyurt, Süleymaniye yenileme avan projelerindeki tutarsızlıkları gündeme getirdi.

AKP İmar komisyonu başkanı Sayın Bora Selim Sayın Yeşilyurt'un ithamlarına yeterli cevap veremedi, Teknik hataların olduğunu kabul etti.

Sayın Coşkun Yeşilyurt 2007 Yılında Bir günlük bir mesai ile çizilmesi mümkün olan Saraçhane anıtpark ve Hava şehitleri parkı projesi için milyonluk ödeme yapılmasını doğru bulmadığını, Fatih halkının parasının bu derece sorumsuz harcanmasının vebalini taşıyamayacağını, elinden geldiğince deşifre etmeyi asli görevi olarak gördüğünü söyledi.

 

 

CHP meclis üyesi Coşkun YEŞİLYURT ile AKP meclis üyesi  Bora SELİM arasındaki soru savaşlarını aşağıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum