Numan Kurtulmuş Hükumet HDP ile kurulabilir dedi.

AKP acil kongreye giderken olası başbakan olarak görülen Numan Kurtulmuş HDP destekli bir seçim hükümeti kurmamızın hiçbir sakıncası olmaz dedi

Numan Kurtulmuş Hükumet HDP ile kurulabilir dedi.
24 Ağustos 2015 - 03:02

Numan Kurtulmuş: HDP'li hükümetle ulusal güvenlik endişemiz olmaz

 

Reuters haber ajansının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın atayacağı ve içinde Meclis'teki parti gruplarından üyelerin de bulunacağı olası seçim hükümetinin anayasal bir yol olduğunu belirterek, HDP'li bir seçim hükümeti kurulsa da ulusal güvenlik endişesi duymayacaklarını söyledi

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümet kurma görevi vermesi durumunda bir sonucun ortaya çıkmayacağını belirtirken, Erdoğan'ın atayacağı olası bir HDP'li seçim hükümetinin kendilerinde ulusal güvenlik endişesi yaratmayacağını söyledi.

 


Erdoğan'ın atayacağı ve içinde Meclis'teki parti gruplarından üyelerin de bulunacağı olası seçim hükümetinin anayasal bir yol olduğunu belirten Kurtulmuş, HDP'li bir seçim hükümeti kurulsa da ulusal güvenlik endişesi duymayacaklarını söyledi.

 

Kurtulmuş, (HDP'li milletvekilleri) milletin oyunu alarak parlamentoya gelmiş meşru temsilcilerdir. Böyle bir hükümette ulusal güvenlik endişemiz olmaz. Adı üzerinde zaten seçim hükümetidir. Türkiye yine kararlılıkla terörle mücadelesine devam eder. Ulusal güvenlikle ilgili konular devletin kendi meselesidir" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı kaynakları bugün 18.00'de Erdoğan ile Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın hükümet kurma çalışmalarını istişare etmek üzere biraraya geleceklerini bildirdi.AK Parti tüzüğünde yer alan "en çok üç dönem üst üste milletvekili ya da Belediye Başkanı olabilme" şartının kaldırılabileceğini de belirten Kurtulmuş, "Bu konu Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantımızda konuşuldu. Bir çalışma yapılacak... 12 Eylül'deki AK Parti Kongresi'nde de bu çalışmanın oylanacağını tahmin ediyorum" dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum