İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Ölenlerin ailesi

İstanbul Müftüsü: İnsanlar duyduklarını araştırmıyorlar, Hükumet üzerinden Diyanete saldırıyorlar, Bilhassa sosyal medyadaki haberlerin manipülasyon olduğunu vurguladı

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Ölenlerin ailesi
26 Mayıs 2015 - 14:54

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Ölenlerin ailesi bağırmasın, yoksa cennete girme şansı olmaz" sözlerinin kendisine ait olmadığını söyledi.

 

Soma faciasından sonra da bu tür iftiralara maruz kaldığını belirten Yaran, “sanal ortamda da olsa birisine iftira atmak günahtır” dedi.

 

Hiçbir zaman kullanmadığını ve kullanmayacağı ifadelerin kendisine mal edilmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Rahmi Yaran, bu gibi yalanlarla hem şehit ailelerini hem de üzdüler hem de onların hakkımda yanlış düşüncelere kapılmalarına sebep oldular dedi.

 



 

İnsanlar duyduklarını araştırmıyorlar

Bunların bir proje olarak hazırlanıp uygulandığını ifade eden Müftü Rahmi Yaran, şahsıyla ilgili olarak yayılan konuşmaların tamamen yalan olduğunu, iftira olduğunu belirtti. Bunları tasarlayıp uygulayanların da hiçbir dini kaygı taşımadıklarını düşündüğünü söyledi.

İslam’da iftiranın haram kılındığını Hucurat suresi (Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın) ve İsra Suresi (Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur) ile açıklayan Yaran, asılsız haberlere doğruymuş gibi ilgi göstermenin ve bunları soruşturmadan inanmanın da İslami açıdan yasak olduğunu dile getirdi.

 

İftira, gıybet, dedikodu, yalan... Bunlar sanal ortamda da olsa günahtır

Bu haberlerin insanları yanlış yönlendirmek ve birilerini kandırmak amaçlı yapıldığını, özellikle kimliği gizli olarak yapılan paylaşımların sosyal medyada tehlike arzettiğini bildiren Yaran, ben sadece beğendim ya da paylaştım demekle bizzat yaymak arasında bir fark olmadığını da söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum