Fener Balat Projesine Sil Baştan Devam

Fatih belediye başkanı Mustafa Demir FENER BALAT AYVANSARAY projesinde GAP inşaatı devre dışı bırakarak Mülk sahiplerinin kendi parsellerini kendilerinin imar etmesinin önünü açan imar düzenlemesini meclis gündemine getirdi

Fener Balat Projesine Sil Baştan Devam
11 Temmuz 2016 - 06:50

FATİH BELEDİYESİ İLE FENER, BALAT, AYVANSARAY MAHALLELERİ MÜLK SAHİPLERİ VE KİRACILARI ARASINDAKİ YENİLEME/DÖNÜŞÜM PROJE MÜCADELESİ MÜLK SAHİPLERİNİN İSTEDİĞİ GİBİ OLDU

Febayder ve TMMO tarafından yargıya taşınılan proje ve devamında gelen acele kamulaştırmalar  mahkemelerce iptal edilmişti.



Fatih belediyesi bu kararlara itiraz etmişti,



En son geçenlerde Danıştay 14 Dairesi , İstanbul 5. İdare mahkemesinin iptal kararını usulden bozdu. Dosyayı mahkemesine iade ettiğini öğrendik. Projeler hakkında davalar devam ederken Sürpriz bir şekilde gündeme Yeni Fener Balat projesi düştü.



Bu bir anlamda 2006 yılından beri verilen hukuk mücadelesinin yeniden başlatılacağı endişesiyle gittiğimiz Fatih belediye meclisinde bizleri mutlu bir sürpriz bekliyordu.

2. Yenileme kurulunda onaylanarak meclis gündemine getirilen 1/1000 ölçekli Nazım imar planlarında Tevhid şartı kaldırılmış, Mülk sahiplerinin parsel bazında kendi evlerini yenilemesinin önü açılmıştı.

Fatih belediyesinin bu kararıyla semtte mülk fiyatlarının patlaması, Yenileme çalışmalarının hızlanması, Yeni yatırımların yapılmasını bekliyoruz.

FATİH BELEDİYE MECLİSİNE GETİRİLEN TEKLİF ÖNERİSİ VE İMAR PLANLARI



 

Fatih belediye meclisine sunulan yeni projede Ada bazlı Tevhidin kaldırıldığı, Mülk sahiplerinin kendi binalarını yapabilmesinin önünü açan projenin bir kopyası  CHP meclis gurubuna verilince CHP'liler ve biz basın mensupları şaşkınlık yaşadık.



Akp'liler Daha önce meclisten geçirilen 1/1000 ölçekli nazım imar planı ve avan proje detaylarını yedeklemeyelim diye bayağı mücadele vermişlerdi.

AKP gurubunun bu centilmenliği  bizi mahçup etti, Bu kararı alanlara teşekkür eder, Mülkiyet hakkının tanınmadığı, kapalı kapılar ardında düzenlenmiş projeler halka zulümdür ve Dünyada ahrette sorumluluğu vardır.

BURADAN TEKRAR VESİLE OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.



Bu şeklide parsel bazında yenileme projesi yapılabilmesi hayata geçtiğinde Fener Balat Ayvansaray ve civarında binası olanların, Yeni bina almak isteyenlerin kafalarındaki endişelerin gidereceğinden buralardan emlak almak daha cezibe odağı olacaktır.



Meclise verilen bu projenin onayının 13-15 Temmuz tarihlerinde belediye meclisine getilmesini bekliyoruz. İBB mecliside onayladığında yürürlüğe girmiş olacaktır.

Hayırlı olsun

Aşağıdaki yeni imar planının okunabilir büyük boyu 7Mb Zip dosyası olarak bilgisayarınıza indirmek isterseniz tıklayınız





DİKKAT SON DAKİKA UYARISIDIR

Meclisin tek muhalefet partisi CHP meclis üyeleri bizlere proje kopyasını verirken projedeki detaylar konusunda bilgi vermedi.

Son anda öğrendiğimize göre İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı, İmar komisyon başkanı Sayın Bora Selim yeni 1/1000 ölçekli nazım imar planı ile birlikte yeni avan proje yapıldığını, Koruma kuruluna anaylatıldığını, İBB Başkanı kadir topbaş'ın onaylaması ile yürürlüğe gireceğini meclisteki oturumda söyledi.




Anlayacağımızı böylece anladık, Fener balat Ayvansaray için yenileme projesi tehdidi bitti, Mülk sahipleri kendi evlerini orjinal yenileyebilecek derken Hevesimiz kursağımızda kaldı, Ve imar planına dikkat ederseniz birçok parsel yeşil alana dönüştürüldü.

Fatih belediyesinin himayesinde yapılıp bir Amerikan şirketine otel olarak 20 yıllığına satılan Ayvansaray Türk mahallesindeki yoğun yapılaşmaya inat halkın mülkü yeşil alana dönüştürüldü. İşte Fatih belediyesi adaleti..



Bu muhalefet ile iktidar Fatihte daha nelere kadir olur. Seçilmiş CHP, seçilememiş olsada Fatihte politikacılık yapan seçime girip azda olsa oy alan siyasi partiler hiçbir konuda etkin muhalefet yapmayı düşünmedi, ilerisi için düşüneceği de yok.

 

AŞAĞIDAKİ VİDEODA BORA SELİMİN İTİRAFLARINI İZLEYEBİLİRSİNİZ

YORUMLAR

  • 0 Yorum