Fatihte imar planları bilimsel mi? Rantsal mı?

Fatih belediyesi 2003 yılından beri Metro istasyon alanı şeklinde yayınladığı 1/1000 ölçekli imar planlarını 2013te değiştirerek Bu adaları ticaret alanı yaptı

Fatihte imar planları bilimsel mi? Rantsal mı?
08 Ekim 2014 - 18:08

YENİ İMAR PLANLARINDA BİZANS OYUNLARIMI VAR

 

Fatih Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir'in 1/1000'lik yeni imar planları  askı süresi biter bitmez ilçenin tamamını pankartlarla donatarak, iki saat içinde dört kere aynı mesajı atarak bir açıklamada bulundu.

Bu açıklamaya göre yeni planların 2004 yılında onaylanan,2005 yılında yürürlüğe giren planlarla aynı olduğunu üstüne basa basa beyan etti.

Sitemizde paylaştığımız haberlerde 250 civarı henüz tespit ettiğimiz eski-yeni arasında farklılıklar gördük. Bilhassa Cami-Medreselerimizin parseli yok edilmiş, yada tescilli tarihi eser olan camii adı zikredilmeden, Plan tekniğine göre "Tahsis" alanı haline getirildi.

 

Bu arada bazı yeşil alanların, Ticaret alanına dönüştüğünü gördük, En müthişine bu gün bir vatandaşımızın ikazı ile vakıf olabildik.

Yenikapı Metro istasyonu üstündeki 846-1119-847 nolu adalar 2005 yılından beri Metro alanına dahil gösteriliyordu. Mülk sahipleri yıllarca "İstimlak korkusu ile yaşadı" Birçoğu mülkünü YOK PAHASINA satarak mülkünü terk etti.

 

Şimdi yeni planlarda H.15.50 gibi Fatih'in en yüksek irtifasından Ticaret alanı olarak imara açıldığını görüyoruz.

 

                              BURADAKİ İMAR DEĞİŞİKLİĞİ RANT'MI, TESADÜF'MÜ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

VERDİĞİNİZ EMEKLER İÇİN ALLAH (CC) RAZI OLSUN 

846 ADA 1119 ADA VE 849 ADA KOMPLE YENİKAPI METRO MERKEZ İSTASYONU ALANI İKEN YENİ İMARDA 15.50 İLE İMARA AÇILDI.

KAÇ YILDIR İNSANLAR HUZURSUZ

BİR ÇOK EMLAK EL DEĞİŞTİRDİ 

KİRACILARI OLANLAR YILLARDIR KİRALARINI DÜZGÜN ALAMADILAR 

İŞLETMECİLER BADANA BİLE YAPMADAN OTURUYORLAR .......

ALLAH (CC) ISLAH ETSİN, DOYUMSUZ GÖZLERE, İSTANBUL'U ŞÖYLE SAKİN BİR GEZMELERİNİ 8000 YILDIR YAŞAYAN VE GÖÇENLERİ BİR AN DÜŞÜNMELERİNİ TAVSİYE EDERİM

SELAM VE SAYGILARIMLA 

Rıdvan Özcoşkun ozcoskunridvan@gmail.com



Yukarıdaki planlarda Metro proje alanında görülen takribi 58 ayrı parsel üzerinde görülen binaların değeri bu planla birlikte en az on misli artmış oldu.



Piyangomu? Bizans Oyunu mu?

847 ada KÜLTÜREL TESİS ALANIYDI, TİCARİ ALANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ, BU DÖNÜŞÜMÜN BEDELİ KAÇ MİLYAR LİRA AKIL ALACAK GİBİ DEĞİL, KAMULAŞTIRMA ENDİŞESİYLE BURADAN ÇAK KİŞİ MALINI YOK PAHASINA SATARAK KAÇTI DERSİNİZ?



Yenikapı piyangosu alanında fotoğraflar



Bu binaların kaçı 2004 öncesi sahibinde hala?









YORUMLAR

  • 0 Yorum