Elvan Celebi Azebler cami yok edilmiş

Bir taraftan şehir imar eşkıyaları müteahhitler, diğer yandan Mimar, Mühendisler 8500 yıllık tarihi ilçeyi el birliği ile yok ediyorlar. Bütün bunlara çanak tutan maalesef belediyelerimiz olmuştur. Fatih bu gün çarpık kentleşme ile tarihi yok olduysa 1. sorumlu belediyelerdir. Mevcut fatih belediyemiz tarihteki bütün belediyelerin tahribatını geçti, İmar planlarından camileri siliyor

Elvan Celebi Azebler cami yok edilmiş
07 Kasım 2016 - 13:58

FATİH BELEDİYESİ (2012 ) 1/1000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANLARINDA YOK EDİLEN CAMİLERDEN BİRİ

Atatürk Bulvarı üzerinde Eski Bulvar sineması, Şimdi Zeyrek Cafe işletmesi olan yerde Elvan Celebi Azebler camii, imar planlarından silinerek Müzikli Cafe işletmesine peşkeş çekildi.

 

CAMİNİN ULUHİYETİNE ZARAR VERDİĞİ, MANEVİ RAHATSIZLIK VERDİĞİ DÜŞÜNÜLMÜYOR

 


HALBUKİ 5737 sayılı vakıflar kanunu buna imkan vermiyordu. 

İlgili Kanunda Vakıf kültür varlıklarının devri

MADDE 30 – Vakıf yoluyla meydana gelip de her ne suretle olursa olsun Hazine, belediye, özel idarelerin veya köy tüzel kişiliğinin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur.

 



 


Vakıflar yasası izin vermemiş olsa bile Yıkılan camilerimizin arsaları Ranta peşkeş çekilmeye devam ediyor.

Elvan Celebi Azebler camii ve Medresesi artık 2012 imar planlarında yok...!

 



 

Fatih'in her parselinin yeniden düzenlendiği günümüzde ilçemizin tarihi kimliğini koruyacak tedbirlerin alınması diliyor, Başta Prost yıkımlarında ve 1960 Yıllardaki apartman furyasında yıkılan Osmanlı ve Roma eserlerini tekrar ihya etmeye yönelik düzenlemeler bekliyoruz.

Fatih belediyesinden böyle hayırlı bir hizmete adım atmasını ummuyor, Bu talebimizi doğruudan Başbakanımıza Hatta Cumhurbaşkanımıza buradan iletiyoruz. 

 



 

KONU İLE İLGİLİ ESKİ HABERLER:

 

Sözcü gazetesi yağma haberi için tıklayınız

 

Fatih haberin konu ile ilgili haberi için tıklayınız

YORUMLAR

  • 0 Yorum