Diyenet Başkanı Makam aracı 1 milyon TL

Fakir cemaatin Allah rızası için Mescitlerin ihtiyacı için bağışladığı paralar nerede kullanılıyor? İslama göre Müslümanların bağışladığı para amacı dışında kullanılamaz

Diyenet Başkanı Makam aracı 1 milyon TL
13 Aralık 2014 - 06:12

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındı.

 

DİB. Tarafından yapılan bir basın açıklamasında detay verilmeden olayın haberi yalanlanmak istendi lakin işin gerçeği konusunda bilgi verilmedi.

Bütçemizde para vardı aldık gibi anlaşılan bir açıklama yapılan harcamayı ne kadar meşru kılacak ki?

 

Daha dün ülkemize gelen Katolik dini lider papa Devletin kendisine tahsis ettiği lüks araca binmeyi red etmesinden hiç ibret almamış bizim din liderimiz demekki

Dilerdikki Diyanet işleri başkanımız Mensubu olduğu İslam dinini Kuran-ı kerimi bize tebliğ eden Allahın resulü Hz. Muhammed Mustafa sav. efendimizin nasıl yaşamamızı emrettiği gösterdiği şekilde bir görev anlayışı olsaydı.

Bu harcamayı İslam dini ile uyumlu göstermek öncelikle İslama hakaret olduğunu sıradan Müslümanlar bilir, Prof. Dr. Mehmet Görmez bu konu hakkındaki İraf hükümleri görmemiş mesela.

Ben diyanet başkanı olsaydım toplu taşıma aracıyla işe gider gelirdim.

Güvenlikmi dediniz?, Allahın razı olacağı bir hayat nizamı olana kimse kötülük düşünmez, düşünecek olursa Allah cc. fırsat vermez, Vermiş olursa o kuluna şehidlik rütbesi vermek içindir, Buda rahmettir, DİB. Şehid olmayı tercih etmez mi acaba?

 

Hurriyet’in haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındı.

 

Vakıf ayrıca genel müdürler için 14 adet Toyota marka, teşkilat için de 16 adet ticari minibüs satın aldı. Genel müdürler daha önce makam aracı olarak Ford Focus ile Renault Fluence kullanıyordu. Diyanet TV ve Diyanet Radyosu’nda çalışan 100 personelin maaşlarını da Diyanet Vakfı karşılıyor.

Alıntı:

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BU HABERLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI


Diyanet'ten Mercedes açıklaması “Diyanet İşleri Başkanı’na Mercedes” haberi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. 

S500 model aracın Diyanet Vakfı bütçesinden değil, Maliye Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde Devlet Malzeme Ofisi tarafından satın alındığı bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “3.12.2014 tarihli bazı basın yayın organlarında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Görmez’e ve Başkanlık merkezindeki yetkililere Diyanet Vakfı bütçesinden lüks makam aracı alındığı şeklinde haberlere yer verilmesi üzerine milletimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması, zorunluluk arz etmiştir. 

 

BAĞIŞLARA ŞEFFAF HARCAMA 

Diyanet İşleri Başkanlığı, milletimize yönelik din hizmeti faaliyetlerini Türkiye Diyanet Vakfıyla dayanışma içerisinde yürüten bir kurumdur. 

Milletimizin hayır-hasenat inancının eseri olarak Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet ettiği bağışlar, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında milletimizin desteğiyle filizlenen dini ve hayri faaliyetlerle eğitim hizmetlerine harcanmakta ve bu harcamalar kamuoyuyla her vesileyle paylaşılmaktadır. 

 

MECLİS DENETİMİNE AÇIK 

Haberde yer verilen tüm araçlar, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’yla verilen izinlere ve Maliye Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde, Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen ihalelerle satın alınmış olup, satın alma bedelleri devletin resmi belgelerinde saydam bir şekilde kayıtlıdır. Harcanan rakamlar bahsi geçen haberde yer verilen rakamların çok altındadır. Ayrıca harcamaların tamamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yanı sıra kamuoyunun denetimine de açıktır. 

 

 

İŞTE AÇIKLAMAYA NEDEN OLAN O HABER 

Diyanet İşleri Başkanı'na 1 milyon TL'lik makam aracı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon liraya Mercedes S500 model makam aracı alındı. Nurettin Kurt’un Hürriyet’teki haberine göre, Vakıf ayrıca genel müdürler için 14 adet Toyota marka, teşkilat için de 16 adet ticari minibüs satın aldı. Genel müdürler daha önce makam aracı olarak Ford Focus ile Renault Fluence kullanıyordu. Diyanet TV ve Diyanet Radyosu’nda çalışan 100 personelin maaşlarını da Diyanet Vakfı karşılıyor. Kaynak: 


YORUMLAR

  • 0 Yorum