Cumhurbaşkanı Erdoğanın mezun olduğu imam hatip lisesi büyütülüyor.

Fatih belediyesinin hayata geçirdiği projelerden anladıkki Mustafa Demir Fatihin tamamını mesken alanından çıkararak Turizm-Ticaret-Konaklama-Eğitim ve sağlık alanına çevireceğini sanıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın mezun olduğu imam hatip lisesi büyütülüyor.
24 Eylül 2014 - 18:16

Fatih belediye başkanlığı ilçede hayata geçirmeye çalıştığı sosyal olmaktan uzak Rant projelerini hayata geçirmeye "seçimlere kadar" ara verdi, Bu arada kamulaştırma kararlarının mahkemelerde iptal edildiğinden olacakki, şimdi Eğitim ve Kültür kamulaştırma alanları oluşturmaya başladı.

Bu amaçla Kadir Has üniversitesi çevresinde, İstanbul İmam Hatip lisesi çevresinde, Ayvansaray Plato üniversitesi çevresinde, Unkapanı Medipol üniversitesi çevresinde imar planları değişikliğine giderek arzu ettikleri Fatihin dönüşümünü adım adım gerçekleştirmeye başladılar.



Cumhurbaşkanı RT. Erdoğanında mezun olduğu, TÜRYE'NİN en eski imam hatip lisesi olan, Fatih Balat Mahallesindeki İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni genişletmek için hazırlanan imar planı değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü. Söz konusu plan değişikliği teklifi, Fatih Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği üzerine hazırlandı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının 5 Haziran 2014 tarihli oluru ile Belediye Meclisi gündemine geldi.

 

İHTİYACA CEVAP VERMİYOR'

İmam Hatip Lisesi'nin çevresinde bulunan 35 parselin, aynı lisenin kapsamına alınmasını amaçlayan teklifin gerekçesi. İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporda şöyle belirtildi: "İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin gerek bina gerek bahçe kullanımı olarak ihtiyaca cevap veremediği, öğrencilerin sosyal, kültürel, spor vb. aktivitelerde bulunabilecekleri herhangi bir alan da bulunmadığından bahisle söz konusu problemlerin giderilmesi ve mevcut İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla; meri imar planlarında yer alan Meslek Lisesi Alanı'nın çevresi ile birlikte değerlendirilerek, sosyal-kültiirel faaliyetler ile spor alanlarını ve okulun diğer ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde plan tadilatı yapılması talep edilmektedir.



34 PARSEL ŞAHISLARA AİT 

İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ilhak (katma, bağlama, ekleme) edilecek olan 35 parselden 34'ü şahıslara ait. 

bir parsel de vakıf mülkiyetinde bulunuyor. Yürürlükteki planlara göre söz konusu parsellerin bir kısmı konut alanında, bir kısmı korunması gerekli sivil mimarlık eserleri lejantında, bir kısmı ilköğretim tesisleri alanında, bir kısmı da yol ve yaya meydanları alanında kalıyor. 

Hazırlanan plan değişikliği ile İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hizmetinde kullanılacak olan 35 parselin 'Sosyal Kültürel Tesis Alanı ve Meydan Alanı'na alınması teklif edildi. 

Plan değişikliği kapsamındaki ada ve parseller şunlar: 

1890 adanın bir kısmını oluşturan 53-54-55-56-57-58-60-61-62-63-64-65-107-118-119-120-121-122123-124-125-126 parseller ve bir kısım yol alanı tasdik sınırı içine alınarak, konut alanı lejandı iptal edilip Sosyal Kültürel Tesis Alanı olarak, 

1890 adanın başka kısmını oluşturan 39-40-41-42-43-44-45-46-47-4849-50 parseller ve bir kısım boşluk alanı tasdik sınırı içine alınarak, Konut Alanı ve İlköğretim Tesisleri Alanı lejandı iptal edilip Yaya Meydanları Alanı olarak, 

1895 ada, 1 parsel ise tasdik sınırı içine alınarak Konut Alanı lejandı iptal edilip. Yaya Meydanları Alanları olarak diizenlend.

 

CHP RET OYU VERDİ

İmar Komisyonu raporunda ilhak edilecek olan parsellerle ilgili olarak, 'Sosyal Kültürel Tesis Alanı ve Yaya Meydanları Alanıdır' denilmesine karşın, AKP'li İmar Komisyonu Başkanvekili Timur Soysal, raporun görüşülmesi sırasında değişiklik teklifi vererek, söz konusu parsellerin 'Mesleki ve Teknik Eğitim Alanına' alınmasını istedi. Değişiklik teklifi ile birlikte rapor oylandı ve CHP'nin ret oyuna karşın, oy çokluğu ile kabul edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum